Hvilken plotter skal jeg vælge?

Oprettet: 4. august 2014Kategori: Uncategorized

Hvilken plotter skal jeg vælge?

Ofte er kommende kunder i tvivl om hvilken plottermodel (eller storformatprinter), som de skal vælge i forhold til deres behov og økonomi.

PrintWise arbejder med alle plotter på markedet, da vi har vores egen serviceafdeling. Så vores erfaringer er ret brede. Hvis du skal bruge en plotter fra hp (vi handler udelukkende med hp), så kan du læse om deres egenskaber her:

DesignJet T-modeller
er primært til det tekniske marked (entreprenører, ingeniører og konstruktører) og butikker til indendørs plakater med kort holdbarhed. Dvs. konstruktionstegninger og plakater i butikker der bare gælder en måned.

T-modellerne bruger IKKE pigmenteret blæk. Dvs. at det er ikke UV-bestandigt og tåler derfor dårligt sollys på lang sigt. Du kan sagtens bruge en T-model til at printe flotte fotos ud på, men de holder altså ikke mere end 6 måneder før de begynder at blive falmede.

DesignJet Z-modellerne
bruger pigmenteret blæk der er UV-bestandigt. Maskinerne er altid mindst med 8 farver der kan blandes. Z-modellerne er oftest til det grafiske marked. Dvs. plakater og professionelle fotos i storformat.

Der er intet til hinder for at du bruger til en Z-model til konstruktionstegninger, så er du artitekt der har brug for en all-round plotter der kan klare det meste, så ender du sikkert med en Z-model.

I både T- og Z-modellerne findes der store og små maskiner og nogle der er hurtige. Så uanset om du skal printe meget eller lidt, så findes der en model der passer til dig behov.

HP DesignJets fås i bredder fra 24″ (610 mm) op til 60″ (1524mm). Længden på det som du printer kan være lige så langt som du ønsker (dog ikke længere end papirullen…).

Hos PrintWise er ikke i tvivl om, at 3D printeren bliver et af folksskolens allervigtigste indlæringsværktøjer fremover. Elevernes kommende arbejdsgivere vil tage imod dem med kyshånd, når de er færdige med studierne. Og så skal vi heller ikke glemme, at det er vildt sjovt at arbejde med en 3D printer! Det er imponerende så mange ting der kan skabes i miljøvenlig og biologisk nedbrydelig plast.

Har du problemer med din printer eller plotter,
så ring til os på 7023 5585

Team PrintWise

Vi har vores eget landsdækkende netværk af teknikere til at lave dine printerreparationer og printerservice, og vi glæder os meget til at hjælpe dig.

PrintWise a/s  |  Metalgangen 9C  |  2690 Karlslunde
Tlf. 7023 5585  |  CVR: 30273036  |  E-mail: info@printwise.dk